skip to Main Content

Building Wind Finland 2020 together with

Lakon vaikutukset: Tapahtumapäivälle ilmoitetuilla lakoilla voi olla vaikutusta hotellien ja ravintoloiden aukioloon sekä julkisen liikenteen toimintaan. Seuraamme aktiivisesti tilannetta ja teemme kaikkemme, jotta vierailunne onnistuisi helposti. Wind Finland Oulu 2024 järjestetään normaalisti ja lakoilla ei ole suoraa vaikutusta tapahtuman aikatauluun, ohjelmaan tai lippujen peruutusehtoihin. Tarjoamme kaikille osallistujille mahdollisuuden etäosallistumiseen ja järjestämme bussikuljetukset Oulun keskustasta Tullisaliin kaikille halukkaille vieraille.

Wind Finland Oulu 2024
Rakentaminen ja tuotanto – 1.2.2024 – Tullisali, Oulu

Wind Finland Oulu - Rakentaminen ja tuotanto

Tuulivoiman rakennus- ja tuotantovaiheisiin keskittyvä Wind Finland Oulu järjestetään torstaina 1. helmikuuta 2024. Päivä on jaettu neljään sessioon, josta ohjelma jatkuu verkostoitumishetken jälkeen iltaohjelman pariin. Tapahtuma on suomeksi.

Ajankohtaista

Ohjelma

1.2.2024 – Tullisali

 • 08:30 Ovet avautuvat & aamupalaa
 • 09:30 Ensimmäinen sessio
 • Seminaarin avaus, Taru Kaarlela / OX2 Technical and Commercial Management
 • Suomen tuulivoiman tilannekuva, Heidi Paalatie & Anni Mikkonen / Suomen Tuulivoimayhdistys ry
 • Tuulivoima länsirannikolla, Petri Parviainen / Fingrid
 • Kyberturvakeskuksen ajankohtaiset, Teemu Väisänen / Kyberturvakeskus
 • 10:50 Tauko
 • 11:20 Toinen sessio
 • TCI – vaihtoehtoinen toimitusmuoto tuulivoimaprojektin toteuttamiseen, Paula Kohvakka / Kuljetusliike Ville Silvasti Oy
 • Tekoäly ja kunnonvalvonnan tulevaisuus, Marko Laurikainen / Winergy
 • Digitaalisen yhteiskäyttöalustan hyödyt tuulivoimahankkeen elinkaaressa, Janne Paitsola / Infrakit Group Oy
 • Tuulivoimateko 2023 
 • 12:25 Lounas
 • 13:45 Kolmas sessio
 • Kuinka välttää 10 M€ virhe, Elina Hassinen / Vuorsola Oy
 • Tuulivoimaloiden kiinteistövero, miten lasketaan ja milloin maksetaan? Jaakko Klemettilä / HPP Asianajotoimisto Oy
 • Rakennustyön turvallisuusasetuksen (Vna205/2009) merkitys tuulipuiston operoinnille, Matti Palosaari / OX2 TCM
 • 15:00 Tauko
 • 15:40 Neljäs sessio
 • Sopimusneuvottelujen hyvät ja huonot käytännöt, Katja Perätalo / Hannes Snellman Asianajotoimisto
 • Long-term Finnish power balance and price development – how much renewables can be constructed and at which prices? Viktor Balyberdin / SKM Market predictor AS
 • Uusiutuvan energian tuotannosta sähköjärjestelmän tukipilariksi, Jukka Kakkonen / Fingrid
 • 17:00 Verkostoitumista 
 • 18:00 Pubi-illallinen seminaarivieraille
 • 22:00 Ovet sulkeutuvat

 

Peruttu: Tuulivoima-alan rekrytointitapahtuma

Wind Finland Oulun yhteyteen suunniteltu rekrytointitapahtuma on valitettavasti jouduttu perumaan. Pahoittelemme tästä mahdollisesti koitunutta vaivaa.

Tuulivoima-alan avoimiin työpaikkoihin voi tutustua Suomen Tuulivoimayhdistyksen verkkosivuilla tai olla suoraan yhteydessä alan yrityksiin yhdistyksen verkkosivuilta löytyvän jäsenlistan kautta.

Julkaistut puhujat

Katja Perätalo

OTT, DI, Specialist Partner – Hannes Snellman Asianajotoimisto
Sopimusneuvottelujen hyvät ja huonot käytännöt

Learn more..

Katja Perätalo on erikoistunut teollisen ja energia-alan rakennushankkeiden toteutussopimuksiin. Katja toimii hankkeissa sekä sopimusneuvotteluvaiheen että toteutusvaiheen kysymysten ja erimielisyyksien ratkomisen parissa, ja hänellä on monipuolisesti kokemusta teollisten hankkeiden eri toteutusmuotoihin liittyvistä erityispiirteistä.

Jukka Kakkonen

Erikoisasiantuntija – Fingrid
Uusiutuvan energian tuotannosta sähköjärjestelmän tukipilariksi

Learn more..

Jukka Kakkonen työskentelee Fingridin Reservimarkkinapalvelun asiakaspäällikkönä. Jukan tehtävänä on palvella nykyisiä ja tulevia reservitoimittajia sekä auttaa heitä markkinoille osallistumisessa. Jukalla on taustaa sähkön kaupankäynnistä ja hän on toiminut sekä traderina että salkunhoitajana.

Heidi Paalatie

Operatiivinen johtaja – Suomen Tuulivoimayhdistys ry
Suomen tuulivoiman tilannekuva

Learn more..

Heidi Paalatie on Suomen Tuulivoimayhdistyksen operatiivinen johtaja. Hän on ollut mukana yhdistyksessä vuodesta 2012 lähtien ja hänen tehtäväkenttäänsä on kuulunut laaja kirjo yhdistyksen tehtäviä. Tällä hetkellä hän työskentelee mm. edunvalvonnan ja erilaisten projektien parissa. Suomen Tuulivoimayhdistys on alan johtava edunvalvontajärjestö Suomessa. Yhdistys on avainasemassa alan edunvalvonnassa, tiedon jakamisessa sekä Suomen tuulivoima-alan tulevaisuuteen vaikuttamisessa.

Janne Paitsola

Maajohtaja – Infrakit Group Oy
Digitaalisen yhteiskäyttöalustan hyödyt tuulivoimahankkeen elinkaaressa

Learn more..

Janne Paitsola työskentelee Suomen Maajohtajana Infrakit Group Oy:ssä. Pääpainopiste työssä on yhdessä myyntitiimin ja asiantuntijapalveluiden kanssa toimia asiakasrajapinnassa mahdollistaen asiakkaille parhaat hyödyt Infrakit –  yhteiskäyttöalustasta. Infrakitin laaja asiakaskunta koostuu yleisesti infran omistajista, suunnittelijoista, valvojista sekä urakoitsijoista. Tuulivoimasektorilla asiakkaita on kertynyt niin rakennuttamisen, suunnittelun kuin urakoinninkin piiristä. Matkan varrella on vahvistunut näkemys digitalisaation tuomista hyödyistä myös vihreän siirtymän hankkeille.

Ennen nykyistä pestiä Janne on työskennellyt yli 10 vuoden ajan Trimblen rakentamisteknologian parissa (3D-koneohjaus jne.) useissa eri tehtävissä ja yrityksissä. Koulutustausta on Mekatroniikan DI Oulun yliopistosta.

Elina Hassinen

Kuljetuspäällikkö – Vuorsola Oy
Kuinka välttää 10 M€ virhe

Learn more..

Elina Hassinen on yksi Suomen johtavia erikoiskuljetusten asiantuntijoita. Kokemusta kuljetusalalta on 25 vuotta, joista yli 15 vuotta erikoiskuljetusten parissa.

Vuorsola Oy on erityisesti haastaviin erikoiskuljetuksiin ja asennusnostoihin erikoistunut perheyritys Porista.

Viktor Balyberdin

CEO – SKM Market predictor AS
Long-term Finnish power balance and price development – how much renewables can be constructed and at which prices?

Learn more..

Viktor Balyberdin brings over two decades of experience in the energy market, having begun as a power trader and witnessed the inception of the Nordic energy markets. Currently, he leads a thriving energy consultancy in the Nordics and Baltics, specializing in comprehensive power market analysis across short, medium, and long-term horizons. Remaining consistently updated with the evolving dynamics of the power market enables him to provide informed and strategic guidance within this transformative landscape.

Petri Parviainen

Yksikön päällikkö, Kantaverkkopalvelut – Fingrid Oyj
Tuulivoima länsirannikolla

Learn more..

Petri Parviaisella on yli 30 vuoden kokemus kantaverkkotoiminnasta ja -verkkopalveluista (Fingrid Oyj ja entiset IVO Voimansiirto Oy ja Imatran Voima Oy). Viimeiset 22 vuotta hän on toiminut kantaverkkopalveluyksikössä vastaten asiakasliittymistä ja siirtopalveluista.

Teemu Väisänen

Erityisasiantuntija – Kyberturvallisuuskeskus
Kyberturvallisuuskeskuksen ajankohtaiset

Learn more..

Teemu Väisänen on työskennellyt Kyberturvallisuuskeskukselle vuodesta 2018 lähtien, tällä hetkellä tittelillä erityisasiantuntija, vastuualueellaan energiasektorin kyberturvaaminen yhdessä toimialan kansallisten ja kansainvälisten sidosryhmien kanssa. Aiemmin Teemu on toiminut tietoturva-asiantuntijana tilannekeskuspäivystyksessä ja kyberturvallisuustutkijana eri aiheisissa tutkimusprojekteissa.

Taru Kaarlela

Commercial Manager OX2 Technical and Commercial Management
Juontaja

Learn more..

Taru Kaarlela on työskennellyt tuulivoiman parissa vuodesta 2007 ja on yksi Suomen monista ”Winwind-veteraaneista”. Vuosien aikana hänelle on karttunut kokemusta mm. tuulipuistojen kehittämiseen, luvittamiseen sekä tuulivoimaloiden tekniikkaan, huoltoihin ja korjauksiin liittyen, ja nämä tiedot pääsevät nykyisessä asset manager -tehtävässä hyötykäyttöön.

Matti Palosaari

Head of TCM Finland – OX2 TCM
Rakennustyön turvallisuusasetuksen (Vna205/2009) merkitys tuulipuiston operoinnille

Learn more..

Matti Palosaari vastaa yhdessä tiiminsä kanssa 1,5 GW uusiutuvan energian portfolion teknisestä ja kaupallisesta hallinnoinista Suomessa. OX2 TCM:n tuottama hallinnointipalvelu auttaa omistajia optimoimaan liikevaihdon, pitämään operatiiviset kulut kurissa ja mahdollistaa tehokkaan omistajuuden.

Matilla on 15 vuoden kokemus tuulivoima-alalta ja hän toiminut useissa eri tehtävissä sekä toimitusprojekteissa että huoltoliiketoiminnassa. OX2 TCM:n palveluksessa Matti on ollut vuodesta 2019 lähtien.

Marko Laurikainen

Sales Manager – Winergy
Tekoäly ja kunnonvalvonnan tulevaisuus

Learn more..

Marko Laurikainen vastaa Flender Finland Oy:llä myynnistä sekä markkinoinnista tiiminsä kanssa.

Marko on toiminut palveluliiketoiminnan myynnin ja myynnin johtamisen tehtävissä pitkään. Lisäksi hänellä on kokemusta erilaisten tiedonkeruujärjestelmien sekä mittausantureiden myynnistä eri teollisuudenaloille.

Flender Finland Oy (ent. Moventas Gears Oy) on kehittänyt ja toimittanut tuuliturbiinien kunnonvalvontajärjestelmiä sekä valvonut tuhansien turbiinien kuntoa järjestelmiensä kautta vuosikymmeniä.

Paula Kohvakka

Head of TCI Development – Kuljetusliike Ville Silvasti Oy
TCI – vaihtoehtoinen toimitusmuoto tuulivoimaprojektin toteuttamiseen

Learn more..

Paula Kohvakka vetää Silvastilla uuden TCI liiketoiminta-alueen kehitystä. Paulalla on 18 vuoden monipuolinen kokemus tuulivoima-alalta toimien aiemmin muun muassa kansainvälisen tuulivoimatoimittajan myynti- ja maajohtajana, konsulttina ja pitkäaikaisena STY:n hallituksen jäsenenä.

Jaakko Klemettilä

Osakas – HPP Asianajotoimisto Oy
Tuulivoimaloiden kiinteistövero, miten lasketaan ja milloin maksetaan?

Learn more..

Jaakko Klemettilä on HPP Asianajotoimisto Oy:n osakas ja veropraktiikan vetäjä. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus erilaisista verotukseen liittyvistä tehtävistä sisältäen erityisesti tuulivoimaprojektien moninaiset veroasiat.

Anni Mikkonen

Toimitusjohtaja – Suomen Tuulivoimayhdistys ry
Suomen tuulivoiman tilannekuva

Learn more..

Anni Mikkonen on Suomen Tuulivoimayhdistyksen toimitusjohtaja ja työskennellyt yhdistyksessä vuodesta 2009 lähtien. Hänen aikanaan sekä yhdistys että tuulivoiman merkitys Suomen energiakentässä on kasvanut merkittävästi. Anni on Suomen johtavia tuulivoima-alan asiantuntijoita. Hän on suorittanut maisterin tutkinnon ympäristötieteistä (MSc) sekä ympäristöjohtamisesta (M. Econ).

Liput

Late Registration-liput ovat myynnissä tapahtumapäivään asti.

Seminaari- & iltalippu (Late-reg)

 • Pääsy seminaariin ja näyttelyalueelle
 • Koko päivän tarjoilut suomalaista lähiruokaa kunnioittaen
 • Verkostoitumishetki seminaarin jälkeen
 • Verkostoitumisillallinen

STY:n jäsenet, viranomaiset, kunnat ja yhdistykset:
318 € + VAT

Kaikki muut: 428 € + VAT

Seminaarilippu (Late-reg)

 • Pääsy seminaariin ja näyttelyalueelle
 • Koko päivän tarjoilut suomalaista lähiruokaa kunnioittaen
 • Verkostoitumishetki seminaarin jälkeen

STY:n jäsenet, viranomaiset, kunnat ja yhdistykset:
269 € + VAT

Kaikki muut: 349 € + VAT

Iltalippu (Late-reg)

 • Verkostoitumishetki seminaarin jälkeen
 • Verkostoitumisillallinen

STY:n jäsenet, viranomaiset, kunnat ja yhdistykset:
129 € + VAT

Kaikki muut: 289 € + VAT

Partneruudet & yhteystiedot

Aino Herranen / STY
+358 40 772 3519
aino.herranen@tuulivoimayhdistys.fi

Anne Heinonen / STY
+358 40 134 3336
anne.heinonen@tuulivoimayhdistys.fi

Vilppu-Valtteri Johansson / Tuottaja
+358 400 783 293
vilppu@windfinland.fi

Yhteistyössä
Back To Top